Geniet nu tot 30% KORTING

Verras de paashaas met getatoeëerde paaseitjes

Paashaas en de paaseitjes

Paashaas met paasei

Ergens ver weg, diep in het woud waar de dieren vredevol samenleven heerst er de weken voor Pasen een enorme bedrijvigheid.  De kippen en hazen verzamelen zich , en ze zorgen voor de jaarlijkse voorraad paaseitjes voor de kindjes die graag chocolade eitjes rapen op Pasen.

Het is inderdaad een niet alledaags tafereel, hazen en kippen die zo goed samenwerken. Zoals je wel kan denken zorgen de kippen voor de eitjes en de hazen hebben een geheime manier gevonden om de eitjes tot chocolade om te toveren.

Kip met paaseitjes

Vervolgens worden al de rugzakjes van de paashazen gevuld met de chocolade eieren en op de grote dag krijgt iedere paashaas een uitgestippelde route langs huizen en tuinen om de heerlijke paaseitjes te verstoppen.

Paashaas verstopt paaseitjes in tuinen

Wat velen onder jullie niet weten is dat de paashaas, ook gevoelig is voor de zelfgemaakte paasdecoratie in de huizen en tuinen. Dat hebben we vorig paasfeest zelf aan de lijve kunnen ondervinden.

Paasdecoratie met tijdelijke tattoos

Vorig jaar hebben we een heel aparte manier gevonden om onze decoratie super mooi en origineel te maken, dat de paashazen zo verrast en blij waren en we wat extra snoepgoed hebben gekregen.

Bord met paasversiering en paaseitjes

Als ik jullie zeg dat we d.m.v tijdelijke tatoeages onze paasdecoratie dat kleine beetje extra hebben gegeven denken jullie misschien wel dat we een klein beetje zot zijn.

Natuurlijk zijn we zot, maar helemaal doorgedraaid zijn we nu ook weer niet. Het is niet zo dat we allemaal paashaasjes, kuikentjes en kleurrijke eitjes,...speciaal voor Pasen hebben laten tatoeëren op onszelf.

Neen, we hebben de eitjes 'getatoeëerd' met tijdelijke tattoos. De tijdelijke tatoeage printjes die we hiervoor hebben uitgekozen waren natuurlijk een beetje in de lente en paas sfeer. Frisse bloemenprints in een palet van geel, groen,en oranje en kleurrijke levendig vlindertjes.

Paaseitjes met tijdelijke tattoos met leuke motieven

Natuurlijk zijn er ook tijdelijke tattoos met de typische paasmotieven.

Tijdelijke tattoos voor Pasen

Makkelijk aan te brengen

Ik zal je nu verklappen hoe je het best werkt als je op deze coole wijze jouw paasdecoratie tot een mooi einde wil brengen.

Decoreren van paaseieren met tijdelijke tattoos

Vooreerst hebben we de eitjes hardgekookt, dat is makkelijker om te decoreren. We hebben zowel gekozen voor witte eitjes, als kleurrijke (die kan je in de winkel kopen, of zelf beschilderen).

Het voordeel van de witte eitjes is dat de gekleurde tijdelijke tatoeages er mooi op uitkomen. Als je gekleurde eitjes gebruikt raad ik aan om voor een zeer licht kleuren palet te kiezen, zoals citroengeel en grasgroen, aangezien zo de print ook beter tot zijn recht zal komen dan op een donkere achtergrond.

Witte paaseieren met vlindertjes

Het werkt vlot als je je eitje op een eierdop plaatst. Als je je tijdelijk tatoeage patroontje gekozen hebt, haal je de plastic cover er van af, en druk je het aan met bv. een vochtig stukje keukenrol, met de kant van de tekening tegen het eitje. Zorg ervoor dat er geen water of vocht onder het tatoeage-velletje kruipt. Daarom is het aan te raden om afwisselend ook een droog stukje keukenrol te gebruiken, om de tijdelijke tatoeage print aan te drukken en zo het overtollige water weg te nemen. Aangezien een eitje een bolling heeft, raad ik je aan om niet voor al te grote patronen te kiezen.

Gebruik nat doekje  om de tijdelijke tattoo op het ei aan te brengen

Paasmotieven of creatieve vrolijke thema's

Je kan kiezen voor de traditionele paas-tatoeages bv, diegene met de witte paashaas, lente geïnspireerde ontwerpen zoals de vlindertjes en bloemen, de typisch meisjesachtige elfen patronen,...

Verder hebben we ook geëxperimenteerd met de tatoeages aan te brengen op borden en ei dopjes, zo creëer je een origineel, tijdelijk paas servies voor het paas diner. Een grote schaal decoreren is ook handig om al je gevonden chocolade eitjes in te verzamelen. Zeker als je er een paar extra krijgt. ;-)

Tijdelijke tattoos aanbrengen op borden

Verras de paashaas ! Als al je eitjes klaar zijn is het jouw beurt om huis en tuin te versieren en zo een leuke paassfeer te creëren voor vriend en dier.

Paaseitjes zoeken in de tuin

Op het einde van paasdag, als het werk erop zit voor de kippen en hazen, tafelen ze samen en klinken ze op de goede afloop van deze fijne dag.

Dus als je zelf op een paas diner bent, dwaal dan maar even dankbaar met je gedachten af, naar die plek, ver weg, diep in het bos, waar de dieren genieten van hun welverdiend paas diner.

Bestel hier je tijdelijke tattoos voor pasen!

Lieveheesbeestje landt recht op onze versierde paasei!

Paasboom met eitjes

Bloemen en met tijdelijke tattoos versierde paaseieren

Ontbijt met paaseitje

Zalig Pasen,

Miss K.

 

 

Ouder artikel Recenter artikel