Geniet nu tot 30% KORTING

Tinsley Transfers, realistische tattoos uit Hollywood!

christien TinsleyChristien Tinsley is al sinds zijn zevende gepassioneerd door make-up, en dan vooral door de special effects die je ermee kan creëren op het grote scherm. Als kleine jongen maakte hij al zelf halloweenmaskers en sculpturen. Op zijn 22ste begon hij aan zijn carrière in Los Angeles en al snel werd hij een veel gevraagde make-upartiest op film- en televisiesets. Hij werkte onder andere mee aan ‘The Grinch’, ‘Swordfish’, ‘Ocean’s eleven’ en ‘Pearl Harbor’. Zijn talent ging niet onopgemerkt voorbij. Hij sleepte verschillende nominaties in de wacht voor de Academy Awards (Oscars) en de Emmy Awards (televisieprijzen).


Pearl Harbor


Het is op de set van Pearl Harbor dat Tinsley op het idee kwam om tijdelijke tattoos te gebruiken. Elke dag moesten een veertigtal acteurs (hoofdrolspelers en figuranten) van snij- en brandwonden voorzien worden. Die verwondingen elke dag manueel aanbrengen, was onbegonnen werk. Dus creëerde hij tijdelijke tattoos die simpelweg op het lichaam konden geplakt worden, maar wel levensecht leken. De tattoos zagen er niet alleen realistisch uit, ze waren ook nog eens duurzaam. Ze konden gedurende meerdere draaidagen gebruikt worden. Een enorme tijdswinst. De ‘Tinsley transfers’ waren geboren!


Tinsley Transfers Tinsley Transfers 2 Tinsley Transfers 3


Maar daar bleef het niet bij. Naast deze tweedimensionale tattoos bedacht hij voor de film ‘The passion of the Christ’ driedimensionale tattoos of ‘prosthetic transfers’. Deze tattoos zagen er nog realistischer uit doordat de verwondingen nu reliëf hadden, net zoals in het echt. Zijn idee viel in de smaak. De ‘prosthetic transfers’ leverden hem bij de Oscars in 2008 de ‘Technical Achievement Award’ op. Zijn eerste -maar hoogstwaarschijnlijk niet zijn laatste- oscarbeeldje was een feit.


Zijn werk beperkt zich uiteraard niet tot deze ‘wondtattoos’. Wie Justin Timberlake aan het werk zag in Alpha Dog, of Vin Diesel in xXx, was getuige van de indrukwekkende tattoos die Christien Tinsley creëert.


Tinsley Transfers


Tinsley zit niet stil. Vandaag runt hij twee bedrijven: Tinsley studio, welgekend in de film- en televisiewereld voor de realistische make-up, special effects en tattoos, en Tinsley Transfers inc., de webshop waar iedereen de tijdelijke tattoos, ontworpen door Christien, zelf kan kopen.


Die tijdelijke tattoos zien er ongelooflijk realistisch uit. De kleuren zijn een beetje vervaagd, waardoor het echte tattoos lijken die al enkele jaren oud zijn. Heel wat Tinsley tattoos hebben een donker kantje: perfect voor Halloween of carnaval!


Tinsley Halloween


Tinsley halloween 2


Tinsley halloween 3


Op zo’n avond mogen doodshoofden natuurlijk niet ontbreken…


Tinsley skull 2 Tinsley skull 3 Tinsley skull 4


Uiteraard zitten ook de kenmerkende ‘wondtattoos’, waar Tinsley bekendheid mee verwierf, in het assortiment. Perfect om je vrienden, familie of collega’s eens goed te doen schrikken! Ze zijn te verkrijgen in ‘Gorywood’-pakketjes, zodat je gewoon je hele lichaam vol kan zetten.


Tinsley Gorywood Tinsley Gorywood Tinsley Gorywood 3


Voor een nog gruwelijker effect, kan je kiezen voor de 3D-tattoos van Tinsley. Wat dacht je van deze duivelshoorns of davidsster die lijkt alsof ze in je huid werd gegraveerd? Op TattooForAWeek vind je een instructievideo over hoe je deze tattoos moet aanbrengen.


Tinsley 3D Tinsley 3D 2


Niet alle Tinsley transfers zijn zo angstaanjagend, maar Christien Tinsley kan zijn voorliefde voor het griezelige en mysterieuze toch niet verbergen. Kijk maar naar deze reeks:


Tinlsey scary Tinsley scary 3 Tinsley scary 4 Tinsley scary 5


Iets helemaal anders zijn de vintagetattoos van Tinsley. Het betreft voornamelijk pin-up girls in allerlei verleidelijke poses.


 Tinsley vintage Tinsley vintage 2 Tinsley vintage 3 Tinsley vintage 4


Ook voor de liefhebbers van de ‘klassieke’ tribaltattoo, heeft Tinsley een ruime keuze, zowel in zwart-wit als in kleur. Wat meteen opvalt, is hoe gedetailleerd deze zijn:


 Tinsley tribal Tinsley tribal 2 Tinsley tribal 3


Bestellen?


TattooForAWeek werd door Tinsley uitgekozen als één van de twee distributeurs voor de Europese markt! De Tinsley Transfers kan je hier bestellen.  Voor bestellingen boven €15 betaal je geen verzendkosten.


Alle Tinsley Transfers zijn veilig te gebruiken. Ze zijn niet giftig en hypoallergeen. De gebruikte kleurstoffen zijn goedgekeurd door de FDA (Food en Drug Administration van de VS) en beantwoorden aan alle Amerikaanse en internationale vereisten.


Tot binnenkort!


Charlotte


Ouder artikel Recenter artikel