Geniet nu tot 30% KORTING

Robbie Williams tattoos

Robbie Williams tattoos


Boyband Take That veroverde begin de jaren negentig de hitlijsten. Nummers als 'Relight My Fire', 'Babe' en 'Everything Changes' maakten de band ontzettend populair en al snel hadden ze tienduizenden fans over de hele wereld. De band bestond uit vijf leden, maar één van hen stak er met kop en schouders bovenuit: Robbie Williams. Door het eerder brave imago van de anderen, werd Robbie gezien als de bad boy van de groep. Hij zag er minder clean uit en zijn drank- en druggebruik bleef niet onopgemerkt. Na enkele jaren kon Robbie zich dan ook niet meer vinden in de richting die de band uitging, met een succesvolle solocarrière tot gevolg.


Doorheen de jaren ging Robbie er steeds ruiger uitzien, niet in het minst door de tattoos die hij liet zetten. Hieronder een overzicht.


Tattoos voor bescherming


Robbie heeft een aantal, al dan niet religieuze, tattoos die hem moeten beschermen tegen slechte invloeden en ‘het kwade’ in het algemeen.


robbie williams celtci cross tattoo

Om te beginnen vinden we op zijn rechterheup een groot Keltisch kruis terug, een tattoo die hij liet zetten tijdens zijn periode bij Take That. De reden? Naar eigen zeggen heeft hij de duivel in zich en moet dit kruis die negatieve invloed tegengaan.


Robbie Williams christian cross tattoo

Op zijn rechteronderarm staat dan weer een christelijk kruis. ‘The Christian’, zoals Robbie de tattoo noemt, toont Jezus aan het kruis met daaronder Maria.


Robbie Williams horus tattoo

Aan de achterzijde van Robbies nek vind je het alziende oog van de Egyptische god Horus, een symbool dat hem moet beschermen tegen boze geesten.


Tattoos over liefde en vriendschap


Hoewel Robbie vaak afgeschilderd wordt als een respectloze bad boy, heeft hij toch ook een zachter kantje. Dat blijkt niet alleen uit een aantal van zijn emotionele nummers, denk aan 'Angels', maar ook uit het feit dat hij verschillende tattoos liet zetten die liefde en vriendschap symboliseren.


Robbie Williams love tattoo

Robby Williams A wedding ring tattoo

Allereerst de ‘Love’-tattoo op zijn knokkels. Die spreekt uiteraard voor zich. Op zijn ringvinger vinden we ook de letter ‘A’ terug. Die verwijst naar zijn vrouw Ayda en vervangt de trouwring die hij maar bleef verliezen.


Robbie Williams I love u mother tattoo

Robbie Williams jack and farell tattoo

Robbie Williams grandma Betty tattoo


Op zijn linker- en rechteronderarm staan de woorden ‘I Love U’ en ‘Mother’ te lezen, op zijn linker- en rechterpols de woorden ‘Jack’ en ‘Farrel’, met twee kleine hartjes, als aandenken aan zijn grootvader. Ook zijn grootmoeder wordt herdacht. Achter zijn oor liet Robbie een sierlijke ‘B’ zetten, ter herinnering aan zijn oma Betty.


Robby Williams teddy tattoo


Toen Robbie in 2012 vader werd, moest hij natuurlijk ook die gebeurtenis eren op zijn lichaam. Uit liefde voor zijn dochter Teddy prijkt er nu een teddybeertje op zijn linkerarm, met een ‘T’ op zijn buik. Robbie zei over de geboorte: “Ik weet niet zeker hoe ik verder veranderd ben, maar ik ben gestopt met roken dus Teddy heeft mijn leven waarschijnlijk op meerdere manieren gered.”


Robbie Williams 1023 tattoo

Niet alleen zijn familie krijgt van Robbie een plekje. Op zijn linkerpols staat het nummer ‘1023’. De cijfers staan voor de initialen van zijn beste vriend Jonathan Wilkes. De 'J' is de tiende letter in het alfabet, de 'W' de 23ste. Op zijn beurt heeft Jonathan ‘1823’ op zijn dijbeen staan.


Muziektattoos


Robbie Williams Take That tattoo

Een groot deel van Robbies leven bestaat uiteraard uit muziek. Hoewel hij tot tweemaal toe uit Take That stapte (een tweede keer in 2010 na een korte reünie), draagt hij de band nog steeds een warm hart toe. Op zijn rechteronderarm vinden we dan ook het logo van de groep.


Robbie Williams All you need is love tattoo

Op zijn onderrug liet hij een stuk van de tablatuur van ‘All you need is love’ van The Beatles zetten.


Robbie Willimas lion head tattoo

Eén van zijn meest opvallendste tattoos is de leeuwenkop op zijn rechterschouder. Hieronder staat ‘Born to be mild’ (i.p.v. Born to be wild) en bovenaan staat te lezen: ‘Elvis, grant me serenity’.


Robbies levensvisie


Robbie Williams Maori tattoo

Zoals zo veel mensen, heeft Robbie een aantal tattoos die zijn visie op het leven en zijn persoonlijkheid en afkomst weerspiegelen. Op zijn linkerarm vinden we een vrij grote Maori-tribaltattoo. De Maori zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Het golvend patroon van de tattoo symboliseert de wendingen die het leven kan nemen.


Robbie Willimas Tattoo two Swallows

 

Robbie Willimas Tattoo Chacun A Son Gout


Op Robbies buik staan er twee zwaluwen. Ze staan voor vrijheid en loyaliteit. Hierboven, op zijn borst, zien we de slogan ‘Chacun a son goût’, vrij vertaald als: ieder zijn ding. Dit was veruit zijn meest pijnlijke tattoo. Om het kwartier moest de tatoeëerder stoppen omdat Robbie het niet meer aankon.


Robbie Williams burslem crest tattoo

Robby Williams Stafford knot tattoo

Robbie wilde ook zijn afkomst eren. Met het wapenschild van de stad Burslem op zijn linkeronderarm (waar hij opgroeide) en op zijn rechterhand de ‘knoop’ van Stafford.


Tijdelijke Robbie tattoos?


Robbie Williams is een icoon. Vele fans willen dan ook graag één van zijn tattoos dragen. Tattoo For A Week biedt een hele reeks tijdelijke Robbie-tattoos aan, onder andere de leeuwenkop, de ‘All you need is love’-tattoo en de Maori-tattoo. Neem hier een kijkje voor het volledige aanbod!



Ouder artikel Recenter artikel