Geniet nu tot 30% KORTING

Rihanna's tattoos: een overzicht

Rihanna


Sinds Rihanna in 2005 ten tonele verscheen met haar eerste single ‘Pon de replay’, onderging ze een heuse metamorfose. Van het onschuldige meisje met het lange, golvende haar, veranderde ze in een sexy, uitdagende vamp. Meer en meer komt ze in de media met excessieve uitspattingen op feestjes en druggebruik. Haar fans blijven 'RiRi' en haar muziek echter trouw, waardoor ze momenteel een van de best verkopende vrouwelijke artiesten is.


Doorheen de jaren ging ze zich ook meer verdiepen in de wereld van de tattoos. Ze zegt dat ze zo geïntrigeerd is door tattoos, dat het bijna een obsessie of verslaving te noemen is. Ze heeft er maar liefst 23 laten zetten, elk met een speciale betekenis. We zetten de belangrijkste op een rij.


Rihanna’s eerste tattoo


Rihanna-foot-tattoo


Rihanna’s eerste tattoo dateert van 2006, op het moment dat haar muziekcarrière net van start ging. Het verwondert dan ook niet dat haar eerste tattoo een ode is aan de muziek: op haar voet liet ze een solsleutel en muzieknoot zetten.


rihanna falcon tattoo


Ondanks de speciale betekenis van die eerste tattoo, had Rihanna er 6 jaar later blijkbaar genoeg van. Over de muziektattoo liet ze in 2012 een Egyptische valk tatoeëren. De tattoo werd gezet door Keith ‘Bang Bang’ Mccurdy, een bekende tattoo-artist die ook nog enkele andere van Rihanna’s tattoos zette. Hij zegt dat Rihanna helemaal extatisch wordt na het zetten van een tattoo. “Ze springt op en neer als een 16-jarig meisje dat net een auto heeft gekregen”.


De tattoo is een bijna exacte kopie van een 2.300 jaar oude Egyptische valk die in het Metropolitan Museum of Art in New York tentoongesteld staat. Over de betekenis van de tattoo tweette Rihanna zelf: ‘Een valk: een licht in de duisternis. Sluiten nooit hun ogen tijdens het slapen.


Rihanna’s handen en vingers


rihanna dragon claw tattoo 


Een groot deel van Rihanna’s tattoos bevindt zich op haar handen en vingers. Op haar rechterhand vinden we een henna-achtige tattoo in de vorm van een drakenklauw. Deze liet ze zetten in 2008 tijdens een concertreeks in Nieuw-Zeeland. Het was één van haar pijnlijkste tattoos. Rihanna koos ervoor om ze te laten zetten op de traditionele ‘Maori’-manier. De Maori zijn de oorspronkelijke inwoners van Nieuw-Zeeland. Toenmalig vriendje Chris Brown heeft dezelfde tattoo. Rihanna verklaarde dat de tattoo staat voor sterkte en liefde.


Rihanna's hand henna tattoo


De Maori-tattoo werd later geïncorporeerd in een andere tattoo in henna-stijl, die haar hele hand bedekt. Eerst werden de lijntjes en onvolledige hoeken gezet (zie de lichtere kleur op de foto), daarna de hele tattoo.


Subtiel: ‘Love’ en ‘Shhh…’


rihanna-love-tattoo


Op de middelvinger van haar linkerhand staat ‘Love’ te lezen. Het is een heel subtiele tattoo, in cursief geschrift. Op foto’s is deze vooral zichtbaar wanneer ze het vredesteken maakt of wanneer ze haar middelvinger opsteekt. De betekenis van de tattoo is niet heel duidelijk. In het eerste geval wil ze haar boodschap misschien versterken, maar wat dan met het opsteken van de middelvinger? Haar fans hebben er het raden naar.


Rihanna Shhh tattoo


Een tweede subtiele vingertattoo bevindt zich op Rihanna’s wijsvinger en luidt: ‘Shhh…”. Als ze haar vinger voor haar mond houdt, kan ze je dus zo het zwijgen opleggen. Deze tattoo werd ontzettend veel gekopieerd door fans, én door andere celebrities zoals Katy Perry en Cheryl Cole.


Rihanna’s ‘pretty face’


Rihanna’s mooie gezicht bedekken met tatoeages, zou zonde zijn. Maar dat heeft er haar niet van weerhouden om een aantal subtiele tattoos te laten zetten op haar nek, schouders en zelfs aan haar oren.


Rihanna-tattoos-ear-star


Het sterretje in haar oor was een impulsieve tattoo, die ze samen met een vriendin liet zetten. De geboortedatum van diezelfde vriendin vinden we trouwens terug op Rihanna’s linkershouder.


Rihanna pisces tattoo


De tattoo achter Rihanna's rechteroor staat symbool voor haar sterrenbeeld, de vis.


Rihanna's star back tattoo


Een van de bekendste tattoos van Rihanna vertrekt achteraan haar nek en loopt door naar haar schouders. Net als de drakenklauwtatoeage op haar hand, verwijst ook deze tattoo naar toenmalig vriendje Chris Brown. De sterren komen overeen met de drie sterren die hij achter zijn oor tatoeëerde.


Beter opletten Riri?


Rihanna-Rebelle-fleur


Nog op haar nek vinden we de cursieve tattoo ‘Rebelle fleur’ terug. Taalpuristen merkten op dat dat eigenlijk ‘Fleur rebelle’ zou moeten zijn, maar ‘Bang Bang’, de tatoeëerder van dienst, verklaarde dat het bewust zo werd geschreven.


Het zou niet de eerste keer zijn dat er iets fout loopt met de tattoos van Rihanna. In 2007 liet ze een gebed zetten op haar heup in het Sanskriet. Rihanna wilde dat er stond: vergiffenis, eerlijkheid, onderdrukking en controle. In de plaats daarvan kreeg ze en citaat over langdurig lijden en angst.


Never a failure, always a lesson


Rihanna never a failure always a lesson


In 2009 liet Rihanna haar levensmotto ‘Never a failure, always a lesson’ tatoeëren onder haar rechtersleutelbeen. De tattoo werd bewust in spiegelschrift gezet, zodat ze eraan herinnerd zou worden telkens ze voor de spiegel staat.


Rond en onder de boezem


Aangezien Rihanna vaak weinig verhullende kledij draagt, krijgen we ook regelmatig haar tattoos te zien die zich rond en onder haar boezem bevinden.


Rihanna gun tattoo


Het gaat enerzijds om twee kleinere tattoos: een revolver aan de rechterzijde, en aan de linkerzijde een Arabische spreuk “Al Hurria fi Al Maseeh” die “Vrijheid in God” betekent.


 Rihanna Nefertiti tattoo


Anderzijds heeft ze ook twee grotere tattoos laten zetten met een bijzondere betekenis. De ene bevindt zich onder haar linkeroksel, net boven de Arabische spreuk. Het is een beeltenis van de Egyptische koningin Nefertiti, die bekend stond als een icoon van schoonheid.


Rihanna Isis tattoo


Ook voor de tattoo onder haar boezem liet Rihanna zich inspireren door de Egyptische mythologie. Daar liet ze de Egyptische godin Isis zetten als een eerbetoon aan haar overleden grootmoeder. Isis staat symbool voor de perfecte moeder en vrouw.


Geïnspireerd?


Het overdonderende succes van Rihanna is ook Tattooforaweek niet ontgaan. De tattoos van Rihanna werden dan ook opgenomen in het aanbod. Hier vind je ze allemaal. Bestel nu!


Bekijk ook onze video met de mooiste tatoeages van Rihanna:



Ouder artikel Recenter artikel