Geniet nu tot 30% KORTING

Lady Gaga tattoos

Lady Gaga Tattoos

Toen Lady Gaga in 2008 debuteerde met het album ‘The Fame’, choqueerde ze de hele muziekwereld. Haar extravagante outfits, gewaagde dansmoves en ietwat vreemde videoclips lieten niemand onberoerd. In een mum van tijd werd ze ontzettend populair en haar nummers voerden de hitlijsten aan. Tegenwoordig laat ze de muziek meer voor zich spreken: een jazz-album met Tony Bennett, een Sound of Music-medley op de Oscars … niemand kan haar talent nog ontkennen.


Tattoos


Lady Gaga experimenteert graag, met muziek, haar kledij én met tattoos. Haar eerste tattoo liet ze al zetten op haar zeventiende, en sindsdien zijn er nog 18 bijgekomen. Ze laat echter enkel tattoos zetten op de linkerkant van haar lichaam (behalve eentje!). Dit omdat haar vader haar ooit vroeg om op zijn minst de helft van haar lichaam ‘redelijk normaal’ te houden. Ze ziet haar rechterkant nu als Marilyn Monroe, en de linkerkant als Iggy Pop.


Hieronder vind je een overzicht van haar belangrijkste tattoos, en hun betekenis.


Liefde voor muziek


Lady-Gaga-Treble-Clef-Tattoo

De eerste tattoo die Lady Gaga liet zetten, was een solsleutel op haar onderrug. Uiteraard was en is muziek één van de belangrijkste dingen in haar leven.


Op de binnenkant van haar linkerpols, liet ze een vredesteken tatoeëren ter ere van John Lennon, van wie ze een grote fan is. Ze groeide ook op vlakbij het ‘Imagine’-herdenkingsteken in New York. Het vredesteken staat omgekeerd voor wie ernaar kijkt.  Voor haar staat het in de goede richting, zo wordt ze herinnerd aan de belangrijke dingen in het leven.

Lady Gaga Rainer Maria Rilke Tattoo

Op haar linkerarm liet ze een Duits citaat tatoeëren van de dichteres Rainer Maria Rilke. Het citaat gaat over de noodzaak om te schrijven, in Lady Gaga’s geval het schrijven van muziek.


Lady Gaga Tokyo Love Tattoo

Ze liet de tattoo zetten in Japan, waar ze ook ‘Tokyo Love’ liet tatoeëren. Die laatste tattoo is een verwijzing naar haar samenwerking met de Japanse fotograaf Araki, die van haar sm-getinte foto’s maakte. Niet alleen Gaga, maar haar hele styling- en designteam, liet dezelfde tattoo zetten.


Lady Gaga Little monsters tattoo

Uit haar liefde voor muziek, vloeit ook haar liefde voor haar fans voort, die ze ‘Little Monsters’ noemt. Ook voor hen liet ze een tattoo zetten, nadat ze in 2010 twee Grammy’s wegkaapte: ‘Beste Dance’ en ‘Beste elektronische dansalbum’. In 2012 voegde ze er nog een fantattoo aan toe.


Lady Gaga Rio Tattoo

De tattoo RIO verwijst naar de handtekening van drie van haar fans van verschillende afkomst en leeftijd. Zo wilde ze aantonen dat muziek iedereen samenbrengt.


Lady Gaga Mother Monster tattoo

Tot slot liet ze in 2014 nog een fantattoo zetten: ‘Mother monster’.


Lady Gaga Born this way tattoo

Ook enkele van haar albums werden op haar lichaam vereeuwigd. Het album ‘Born this way’ wordt gesymboliseerd door een eenhoorn. Het gelijknamige nummer is een ode aan het ‘anders zijn’. De eenhoorn is daar de weerspiegeling van.


Lady gaga Artpop tattoo

Ook ‘Artpop’, het album dat uitkwam in 2013, vinden we terug. Lady Gaga verklaarde zelf dat ze voortdurend balanceert tussen de kunst- en popcultuur.


Lady gaga trumpet Tony bennett tattoo

Met de trompettattoo, een verwijzing naar jazz-zanger Tony Bennett, verbreekt ze de afspraak met haar vader. De trompet pronkt immers op haar rechterbiceps.


Lady gaga David Bowie Tattoo

Zeer recent, na het overlijden van David Bowie, liet ze als eerbetoon een tattoo zetten van diens alter ego Ziggy Stardust.


Lady gaga Sexual abuse tattoo

Deze werd zeer snel opgevolgd door een tattoo die haar strijd tegen seksueel misbruik symboliseert. Op de Oscars van 2016 bracht ze het nummer ‘Til it happens to you’, om de problematiek onder de aandacht te brengen, en werd ze op het podium vergezeld door een twintigtal slachtoffers van seksueel misbruik. Ze lieten allemaal dezelfde tattoo zetten.

Vrouwelijke tattoos


Lady Gaga rose tattoo

Hoewel ze in eerste instantie heel trots was op haar eerste tattoo, de solsleutel, liet ze  de tattoo in 2008 verdoezelen door de bekende tattoo-artieste Kat Von D. Kat Von D. zette een rozentattoo op de linkerzijde van haar onderrug, die net stopt aan de solsleutel.


Lady Gaga Daisy Tattoo

Ook op haar linkerschouder vinden we een bloementattoo: drie in elkaar verweven madeliefjes.


Familietattoos


Lady gaga dad tattoo

Hoewel papa Gaga waarschijnlijk niet zo blij was met de trompettattoo, die zijn dochter dan toch op de rechterkant van haar lichaam liet zetten, was hij wel heel trots op de tattoo die ze speciaal voor hem liet zetten na een zware hartoperatie.


lady-gaga-mouse-tattoo

Ook haar zus Natali werd vereeuwigd, in de vorm van een muisje, haar bijnaam als kind. De muis houdt een naald en draad vast, als verwijzing naar de passie van Gaga’s zus, modeontwerp.


Verborgen tattoo


lady-gaga-cherub-head-tattoo

Bij de lancering van haar eigen parfum in 2012, liet Gaga een engel tatoeëren op de achterzijde van haar hoofd. Het was een heel spektakel, waarbij zijzelf en de tattoo-artiest in een grote parfumfles hadden plaatsgenomen. Ze moest er een driehook voor uit haar haar snijden. Tegenwoordig, nu haar haar terug gegroeid is, is de tattoo onzichtbaar geworden.


Little monster?


Ben jij een ‘little monster’? Dan vind je zeker je ding in het aanbod van tijdelijke Lady Gaga tattoos. Bekijk hier de volledige collectie.


Ouder artikel Recenter artikel