Geniet nu tot 30% KORTING

Justin Timberlake tattoos

Justin timberlake - www.tattooforaweek.comJustin Timberlake draait al heel wat jaren mee in de showbusiness. Hij startte als kleine jongen in de ‘Micky Mouse Club’, samen met Britney Spears, Christina Aguilera en Ryan Gosling. In de jaren negentig kwam dan het grote succes met boyband *NSYNC. Met hits als ‘Bye bye bye’, ‘I want you back’ en ‘Tearin up my heart’ veroverde de vijf  jongens hitlijsten over de hele wereld. In 2002 ging hij solo, met succes. Vooral het nummer ‘Sexyback’ maakte hem ontzettend populair. Intussen bracht hij al drie solo-albums uit, én waagde hij zijn eerste stappen als acteur in ‘The social network’ en ‘Alpha dog’.


Justin had nooit een gebrek aan vrouwelijke aandacht. Voor zijn huwelijk met Jessica Biel in 2012 had hij relaties met o.a. Britney Spears en Cameron Diaz. Ook de vrouwelijke fans liet hij niet onberoerd. Het was geen geheim dat hij van de vijf *NSYNC-jongens veruit de populairste was. Zijn stijl veranderde wel doorheen de jaren. Van een ietwat brave boyband-look ging hij over naar een stoerder imago, inclusief tatoeages. De tatoeages symboliseren elk een belangrijk aspect van Justins leven.


Religie


Justin Timberlake cross tattoo - www.tattooforaweek.com


Op Justins linkerarm staat een groot kruis getatoeëerd. Justin is afkomstig van Memphis, een stad in de zogenaamde ‘Bible belt’ van de VS, een gordel door de zuidelijke staten waar religie zeer belangrijk is en de kerk de waarden en zeden bepaalt. Zijn grootvader was er predikant en zijn vader was dirigent van het kerkkoor. Niet te verwonderen dus dat religie en spiritualiteit voor Justin zeer belangrijk zijn.


In 2007 liet Britney Spears een zeer gelijkaardige tattoo zetten. De geruchten deden de ronde dat dit betekende dat het koppel terug samen zou zijn, maar Justin ontkende deze roddels en verscheen meer en meer in het openbaar met zijn huidige vrouw, actrice Jessica Biel.


Beschermengel


Justin Timberlake guardian tattoo www.tattooforaweek.com


De meest opvallende tattoo bevindt zich op Justins rug. Het gaat om een engel waarin de initialen van zijn moeder verwerkt zijn. Zijn moeder is altijd zijn grootste steun geweest en vergezelde hem al meerdere keren naar prijsuitreikingen. Boven de engel staat ‘Guardian’ te lezen. Dat verwijst naar zijn zus die kort na de geboorte overleed. Hij ziet haar als zijn beschermengel. Het geheel werd op een soort hemelse en engelachtige achtergrond afgebeeld.


*NSYNC


justin timberlake flames tattoo - www.tattooforaweek.com


Justin Timberlake Initials tattoo - www.tattooforaweek.com


Veel van Justins tattoos verwijzen naar zijn grootste passie: zijn muziek. Op zijn rechterenkel liet hij, net zoals de andere leden van *NSYNC, een tattoo met vlammen tatoeëren, een logo van tijdens de succesjaren van de band. Er net onder vinden we een rood fluwelen koord, zoals je kan zien naast rode lopers, dit om de populariteit en het succes van de groep te symboliseren. Vooraan gaat de tattoo over in zijn initialen, J.R.T., voor Justin Randall Timberlake.


Justin Timberlake marionette tattoo - www.tattooforaweek.com


Daarnaast heeft hij een tattoo van een marionet. De fans zullen zich wel nog herinneren dat de jongens ten tijde van de nummers ‘Bye bye bye’ en ‘It’s gotta be me’ als marionetten of poppen werden voorgesteld in de videoclips.


Justin Timberlake music tattoo - www.tattooforaweek.com


Op zijn linkerenkel staat het Chinese teken voor ‘muziek’ getatoeëerd.


Alpha dog


justin timberlake alpha dog tattoo 2 - www.tattooforaweek.com Justin Timberlake alpha dog tattoo - www.tattooforaweek.com


Naast deze tattoos had Justin een tijdje valse tattoos, toen hij acteerde in de film 'Alpha Dog'. Hij speelde een gevaarlijk bendelid. De tijdelijke tattoos werden aangebracht door de bekende special effects artiest Christien Tinsley (lees erover op de blog van TattooForAWeek). Het gaat om het jaartal 1976 op zijn borst, een grote tattoo van de heilige maagd Maria op zijn arm, en een aantal Chinese tekens. Eén van die laatste moest wel opnieuw gedaan worden. Tinsley plaatste per ongeluk het Chinese teken voor ‘ijsschaatsen’ op Justins lichaam, niet echt heel stoer voor een bendelid …


Nog eentje?


Justin Timberlake Jesscia Biel - www.tattooforaweek.com


Justins moeder is geen grote fan van zijn tattoos. Jaren geleden stond ze hem toe nog eentje te laten zetten, die van zijn toekomstige vrouw. Met de komst van zijn zoontje Silas deze week wordt het misschien wel een moeilijke keuze!


Ouder artikel Recenter artikel