Geniet nu tot 30% KORTING

Angelina Jolie Tatoeages

Angelina Jolie tattoos


Vandaag kennen we Angelina Jolie als een getalenteerde actrice, VN-ambassadrice, vrouw van Brad Pitt en moeder van maar liefst zes kinderen. Maar ze is minstens even bekend voor haar meer donkere en ‘edgy’ kantje. Ten tijde van haar relatie met Billy Bob Thornton droegen ze elkaars bloed om de hals. Haar duistere rol in ‘Girl, interrupted’ versterkte toen het beeld van de ietwat bizarre, maar bloedmooie vrouw. Met de jaren kwamen er ook telkens meer tattoos bij, die een soort levensverhaal op haar lichaam vormen. Bij Angelina Jolie zijn tatoeages ook niet voor eeuwig. Ze heeft er al verschillende laten verwijderen of verbergen.


Waar komen ze nu weer vandaan?


Angelina Jolie coordinates tattooDe meest bekende tattoo van Angelina is wellicht de tattoo die de coördinaten van de geboorteplaatsen van haar kinderen weergeeft: Cambodja, Ethiopië, Namibië, Vietnam en Frankrijk. Maar ook haar echtgenoot werd niet vergeten. De coördinaten van Oklahoma, de geboorteplaats van Brad Pitt, vervolledigen het lijstje.

Angelina Jolie tattoo Billy Bob Thornton

De tattoo verbergt een oudere tattoo van een draak met de naam van ex-man Billy Bob Thornton ernaast. Angelina verklaarde daarna nooit nog zo dom te zullen zijn om de naam van een geliefde op haar lichaam te zetten.


Bengaalse tijger


Angelina Jolie bengal tiger tattoo


De meest indrukwekkende van haar tattoos, is zonder twijfel de Bengaalse tijger op haar onderrug. Die is niet alleen groot, maar straalt ook enorm veel kracht uit. Ze heeft de tattoo laten zetten in Bangkok, ter gelegenheid van het verkrijgen van het Cambodjaans burgerschap.


‘Know your rights’


Angelina Jolie know your rights tattoo

In haar nek, net onder de haarlijn, staat de slogan ‘Know your rights’. Het is de titel van een nummer van één van haar favoriete bands, ‘The Clash’.


Boeddhistische bescherming en Arabische kracht


Angelina Jolie budhist tattoo

Op haar linkerschouder vind je een boeddhistische bezwering terug, geschreven in Khmer-schrift, de taal van Cambodja, waar ze de tattoo ook heeft laten zetten. De spreuk dient ter bescherming van haarzelf en van haar geadopteerde zoontje Maddox, die Cambodjaanse roots heeft.


De bezwering klinkt als volgt (vrij vertaald):


‘Mogen je vijanden van je vluchten. Indien je rijkdommen vergaart, mogen ze voor altijd bij jouw blijven. Jouw schoonheid zal die van Aspara evenaren. Waar je ook gaat, velen zullen je dienen en beschermen en je langs alle kanten omringen.’


Voorheen stond op deze plaats een Japans teken, dat ‘dood’ betekende. Dit was Angelina’s allereerste tattoo.


Angelina Jolie arabic tattoo


Op haar linkerarm werd dan weer een Arabische tattoo gezet, die ‘vastberadenheid betekent’. Deze tattoo verbergt een eerdere, abstracte tattoo, die ze samen met toenmallige echtgenoot Billy Bob Thornton liet zetten.


Subtiele verwijzingen


Angelina Jolie 13 tattoo churchill


Nog op haar linkerarm stond oorspronkelijk het Romeinse cijfer 13. Angelina wilde hiermee aantonen dat ze niet gelooft in bijgeloof. Later voegde ze er ‘V MCMXL’ aan toe. Samen vormt het de datum 13 mei 1940, de datum waarop Winston Churchill een belangrijke speech gaf.


Angelina Jolie h tattoo rune

Helemaal onderaan, op haar pols, vinden we de letter ‘H’ terug. Deze tattoo zou kunnen verwijzen naar haar ex-vriend Timothy Hutton, of haar broer, James Haven.


Op haar andere arm staat te lezen: ‘A prayer for the wild at heart, kept in cages’. Dit citaat werd geïnspireerd door Amerikaans schrijver Tenessee Williams.


Angst voor het huwelijk?


Angelina Jolie cross tattoo latin quote

Angelina verscheen al verschillende keren voor het altaar. Angst om zich te binden heeft ze duidelijk niet. Toch deed de tattoo die ze in 1995 zette, net voor haar huwelijk met Johnny Lee Miller, daar even aan twijfelen. Ze liet een dik, zwart kruis tatoeëren met de Latijnse spreuk: ‘Quod me nutrit me destruit’, wat zoveel betekent als ‘Wat mij voedt, vernietigt mij.’ Niet echt een optimistische boodschap voor een aanstaande bruid.


Ook voor jou?


Tattooforaweek biedt tijdelijke tattoos aan, die geïnspireerd zijn door de tattoos van Angelina Jolie. Ze zijn gemakkelijk te bevestigen, volledig veilig en je hebt ze heel snel in huis. Klik hier en bestel!


Tot binnenkort!


Charlotte



Ouder artikel Recenter artikel