Geniet nu tot 30% KORTING

AMY WINEHOUSE Tatoeages

Amy Winehouse Tattoos


Amy Winehouse was een icoon. In een mum van tijd, en zeker na de release van haar album ‘Back to black’ in 2006, werd ze door miljoenen fans van over de hele wereld op handen gedragen. Niet alleen haar muziek, maar ook haar no-nonsense persoonlijkheid en opvallende look maakten haar ontzettend populair. Dat ze vaak het nieuws haalde met minder fraaie dingen, zoals drugs- en alcoholmisbruik, veranderde daar niets aan. Ook dat was Amy.


Toen ze stierf in 2011, betekende dat een schokgolf bij zowel haar fans als bij andere muzikanten. Iedereen was het erover eens: zoals Amy was er maar één. Al snel gingen mensen op zoek naar manieren om ‘hun’ Amy te eren. Fans plaatsten covers van haar nummers op You Tube, droegen T-shirts met haar afbeelding op of gingen haar kapsel en look kopiëren. De beste manier om zich verbonden te voelen met hun idool, was het laten zetten van haar kenmerkende tattoos, al dan niet permanent. Amy had er wel meer dan tien, de ene met al wat meer betekenis dan de andere.

Haar grappige en romantische tattoos

Amy Winehouse grappigste tattoos

Amy’s eerste tattoo was er eentje van tekenfilmfiguurtje Betty Boop. Ze was toen 15 en, in haar eigen woorden, “zonder zorgen en ondeugend”. De tattoo was niet van goede kwaliteit en ze verklaarde meer dan eens dat het eigenlijk niet de bedoeling was dat deze permanent zou blijven staan. Hetzelfde gold voor haar "Blake’s" tattoo. Blake Fielder-Civil was haar ex-man. De tattoo stond boven haar linkerborst en werd vergezeld van een borstzakje. Amy zou deze tattoo naar verluidt willen hebben laten bedekken door een nieuwe tattoo.

Ook op haar ringvinger liet ze een ‘romantische’ tattoo zetten: een hartje met de letter ‘A’. Fans zijn het niet eens over de betekenis hiervan. De ‘A’ zou kunnen wijzen op haar toenmalige vriendje Alex Claire of simpelweg op de ‘Ace of hearts’ (hartenaas in een kaartspel).

De "Hello Sailor" tattoo op haar buik is nog een voorbeeld van een tattoo met een knipoog.

Haar geïllustreerde armen  

Amy Winehouse arm tattoos

Op haar linkerarm had Amy vier tattoos. De bovenste spelt "Daddy’s" boven een hoefijzer en is logischerwijs een eerbetoon aan haar vader. Hoewel nooit bevestigd, zou het hoefijzer een geluksbrenger kunnen zijn.

Deze tattoos kunnen eigenlijk niet los gezien worden van de tattoo van het topless pin-upmeisje met de text "Girl" eronder. Grappig detail: Op de Grammy Awards in 2008 werd Amy gevraagd om deze tattoo te bedekken. Het wulpse meisje dat verleidelijk op haar arm prijkte zou de kijkers kunnen choqueren.  Niet van plan om als een non het podium op te gaan, tekende Amy een bikini op de tattoo met een viltstift. Iedereen blij dus!

Op de binnenkant van haar linkerarm was ook nog een Indiaanse veer te zien. Ze verklaarde zelf dat deze veer moed en dapperheid symboliseert.

Maar daar stopt het niet … Niet minder dan vijf tattoos sierden haar rechterarm!

Amy Winehouse Tattoos

Helemaal bovenaan stond "Cynthia", een sexy vrouw uit de fifties, samen met twee hartjes. Deze tattoo verwijst naar haar grootmoeder. Hier net onder, een beetje vreemd misschien, stond alweer een pin-upmeisje, deze keer met een waaier.

Aan de binnenkant van haar rechterarm liet Amy een vogel tatoeëren met muzieknoten. Het bijhorende citaat luidde: “Never clip my wings”. Deze spreuk illustreert haar ongelooflijke drang naar vrijheid. Mensen die haar roekeloze, losbandige leven wilden inperken, waaronder haar vader, kregen steevast de wind van voren. De tattoo is nu ook het symbool van de ‘Amy Winehouse Foundation’, een stichting die zich inzet voor jongeren met verslavingsproblemen. Amy wist natuurlijk wel dat ze een wildebras was, dat bewijst ook de bliksemschicht-tattoo. Deze liet ze zetten omdat “bliksem een natuurramp is, net zoals ik.”

Eeuwige leven?

Amy Winehouse Ankh kruis met vleugels tattoo

De meest opmerkelijke en unieke tattoo was de tattoo op haar rug. Het is het Ankhteken (of levensteken), bedekt met de Amerikaanse vlag, waarop een Amerikaanse zeearend zit. Deze laatste staat voor kracht en spirituele groei.  De Amerikaanse vlag zou dan weer verwijzen naar de geboorteplaats van haar moeder: Brooklyn, New York. Voor het Ankh-teken, dat het eeuwige leven symboliseert, liet ze zich inspireren door de Egyptische mythologie, waar haar vader en grootmoeder een grote interesse in hadden. Toepasselijk, want door haar muziek maakte ze zichzelf een klein beetje onsterfelijk.

Tijdelijke tattoos… ook voor / van Amy Winehouse 

Amy Winehouse tattoo guide

Niet alle tattoos van Amy Winehouse waren permanent. Zo had ze soms een tijdelijke tattoo van een duif op haar nek. Dit was één van de laatste die ze droeg.

Wil jij ook Amy’s look? Of wil je als fan Amy herdenken door één van haar tattoos te zetten? Dat kan! Een aantal van haar tattoos werden omgezet naar tijdelijke tattoos en zijn op die manier beschikbaar voor iedereen. Neem een kijkje op TattooForAWeek's Amy Winehouse tattoos en bestel vandaag nog jouw exemplaar! De prijzen schommelen tussen de twee en vier euro, een koopje dus!

Tot binnenkort!

Charlotte

Ouder artikel Recenter artikel