Geniet nu tot 30% KORTING

Wandelende reclame - Zeg het met een tattoo!

Begin de jaren 2000 ontstond een nieuwe trend. Bedrijven en marketingbureaus ontdekten een opvallende manier om hun producten aan de man te brengen: via tatoeages, bij voorkeur op het gezicht. Al snel boden verschillende mensen zich aan om, tegen aanzienlijke prijzen, dienst te doen als ‘human billboard’. En het werkte! Ze werden dagelijks meerdere keren aangeklampt op straat met vragen over hun opmerkelijke tattoos.


2003: de eerste ‘human billboard’ doet zijn intrede


CI HOST  - Jim Nelson - www.tattooforaweek.com


De Amerikaanse Jim Nelson was de eerste die een zogenaamde ‘skinvertisement’ liet zette. In 2003 betaalde het internetbedrijf ‘CI Host’ hem naar verluidt 7.000 dollar voor het tatoeëren van hun logo in zijn nek. Nelson moest de tattoo vijf jaar laten staan. Helaas voor hem, en voor CI Host, hield het bedrijf zelf het niet zo lang uit. Hetzelfde verhaal bij Karolyne Smith. Om het schoolgeld voor haar kinderen te kunnen betalen, liet zij het logo van goldenpalace.com op haar voorhoofd tatoeëren. Ze kreeg er 10.000 dollar voor. Ook goldenpalace.com. bestaat al lang niet meer. Karolyne verbergt de tattoo nu onder een froufrou.


Karolyne Smith - Golden Palace - www.tattooforaweek.com


Sommigen gingen nog verder en werden een wandelend reclamebord voor verschillende bedrijven. Kijk maar naar deze Amerikaanse bokser, die een snelle manier zocht om zijn vijf kinderen te onderhouden. Hij liet er naar eigen zeggen 37 zetten! Mooi is het niet, maar effectief wel.


human billboard - www.tattooforaweek.com human billboard - www.tattooforaweek.com human billboard - www.tattooforaweek.com


Tijdelijke advertenties


buy my face - www.tattooforaweek.comDan lijkt het toch iets slimmer om te kiezen voor een tijdelijke reclameboodschap. En zeker niet minder lucratief, zo blijkt. In 2011 kwamen Ed Moyse en Ross Harper, twee studenten van Cambridge University (Engeland), op het lumineuze idee om tegen betaling reclameboodschappen op hun gezicht te verven. Op deze manier wilden ze een jaar kunnen overleven en hun gezamenlijke studieschuld van 50.000 pond afbetalen. Geïnteresseerden konden hun gezichten reserveren voor een dag via de website www.buymyface.co.uk.


In de eerste tien dagen van hun project haalden ze al 3.500 pond binnen! Het mag dan ook niet verbazen dat ze uiteindelijk slaagden in hun opzet en hun studieschuld volledig afbetaalden.


Forehead advertising - Andrew Fischer - www.tattooforaweek.com


Ze waren echter niet de eersten die met het idee van tijdelijke reclameboodschappen op de proppen kwamen. Enkele jaren eerder al maakten verschillende bedrijven gebruik van het zogenaamde ‘Forehead advertising’, waarbij mensen betaald werden voor het plaatsen van tijdelijke tattoos op hun voorhoofd. CUNNING, een marketingbureau uit London, bedacht er zelf een nieuwe naam voor, namelijk ForeheADS.


skinvertisement Japan - www.tattooforaweek.com


Het kan ook subtieler. In Japan bestaat de trend om vrouwen te betalen voor het zetten van tijdelijke tattoos op hun benen. De bedoeling is dan dat ze er zoveel mogelijk foto's van nemen en op hun sociale media plaatsen. Je kon er hier al iets over lezen op TattooForAWeek.


Tijdelijke tattoos op maat bij TattooForAWeek


tijdelijke tattoos op maat - www.tattooforaweek.com


Heb je zelf een bedrijf en wil je met je eigen ogen zien wat het effect is van een tattoo-marketingactie? Bestel dan je tijdelijke tattoos op TattooForAWeek! De bestelprocedure is heel eenvoudig en verloopt volledig digitaal. Je laadt je logo of eender welk ontwerp op via de website, kiest het formaat (van 3,8cm op 3,8 cm tot 12,7cm op 17,8 cm), de transparantiegraad, en de tekst voor de rugzijde (handleiding). Binnen slechts enkele weken ontvang je dan jouw gepersonaliseerde, tijdelijke tattoo.


Je hoeft je uiteraard niet te beperken tot een bedrijfslogo. Trouw je binnenkort? Waarom dan geen tijdelijke tattoo meesturen met de uitnodiging, zodat de gasten die kunnen dragen op de grote dag? Of organiseer je een evenement? De tijdelijke tattoos kunnen perfect gebruikt worden als toegangscontrole. Of deel ze weken van tevoren uit om een buzz te creëren. Niets maakt mensen zo nieuwsgierig dan als ze overal dezelfde tattoos zien opduiken. De tijdelijke tattoos zijn ook perfect om bijvoorbeeld een rockband te promoten.


Nog niet helemaal overtuigd? Dan halen de zachte prijzen je vast wel over de streep. Klik hier voor de tarieven per formaat en hoeveelheid. Net zoals alle andere tattoos, zijn ook deze tattoos van onberispelijke kwaliteit! Uiteraard zijn ze ook volledig veilig voor de gebruiker.


Bestel nu en ervaar zelf hoe tijdelijke tattoos jouw bedrijf of evenement kunnen helpen! Go for it!


Ouder artikel Recenter artikel