Geniet nu tot 30% KORTING

Tijdelijke Tatoeages – Waarom Je Eerst Moet ‘Proberen Voordat Je koopt’

Tijdelijke tattoos zijn erg leuk. Ze zijn een geweldige manier om met ontwerpen te spelen en laten je toe de look van je huid aan te passen zonder je zorgen te maken over de consequenties. Ze zijn ook geweldig als je er over denkt om een permanente tatoeage op je lichaam te zetten. Tijdelijke tatoeages kunnen je helpen om aan het idee te wennen van een permanente tatoeage en helpen je om geen overhaaste beslissing te nemen.

Denktijd

Vaak kan de drang naar een tatoeage een obsessie worden – je wil absoluut het ontwerp op je huid zien, en je vergeet de consequenties! Deze impulsieve drang kan mensen er toe leiden om overhaast geïnkt te worden zonder dat ze eerst goed nagedacht hebben. Dit kan gevaarlijk zijn. Sommige mensen bieden tatoeageservices aan zonder de juiste hygiënische gesteriliseerde materialen of veilige condities die nodig zijn voordat iemand wordt getatoeëerd.

[caption id="" align="alignnone" width="522"]Illegale tattoo business Al het materiaal werd in beslag genomen bij een niet geregistreerde tatoeëerder die de gezondheid van het publiek riskeerde door illegaal te werken vanuit haar huis in North Shields. Ze heeft haar werk moeten stoppen (bron chroniclelive.co.uk)[/caption]

Omdat bij een permanente tatoeage de huid wordt gepenetreerd met naalden, is het erg belangrijk om niet zomaar naar de eerste de beste persoon te gaan die je goedkoop een tatoeage kan zetten. Ernstige infecties kunnen worden veroorzaakt door onjuiste tatoeage-procedures.

[caption id="" align="alignnone" width="400"]Tatoeage infecties Tatoeage infecties[/caption]

Het gebruiken van tijdelijke tatoeages zal je helpen gedeeltelijk je verlangen te kalmeren naar een versierde huid – in ieder geval tot je de tijd hebt om de permanente tattoo-mogelijkheden die er zijn goed te onderzoeken, en om na te gaan of de tatoeëerder aan de juiste gezondheids- en veiligheidsprotocollen voldoet.

Voorkom overhaaste beslissingen

Op het gevaar van als je moeder te klinken, is er natuurlijk ook een zeer reële kans dat het ontwerp waar je vandaag verliefd op bent je niet hetzelfde gevoel zal geven binnen pakweg twintig jaar. Volgens een onderzoek uitgevoerd door de BBC heeft bijna een derde van de getatoeëerden spijt van de tattoo(s) uit hun jeugd. Mensen die tatoeages kregen van bands zoals de The Spice Girls, toen ze nog populair waren, krijgen vaak spijt van hun tattoo nadat de befaamdheid is weggeëbd..

[caption id="" align="alignnone" width="266"]Spice Girls tattoo Wanneer de befaamdheid wegebt, kan spijt komen…[/caption]

Tatoeages kunnen natuurlijk met een laserbehandeling verwijderd worden - maar dit krijg je niet terugbetaald van het ziekenfonds en afhankelijk van de grootte van de tatoeage kunnen de kosten zelfs aardig oplopen. Daarbovenop is er het feit dat het verwijderen van een tatoeage met een laserbehandeling bepaald geen prettig gevoel is en dat het enkele sessies duurt voordat je het effect kan zien. Ook werkt laserbehandeling niet bij sommige inkten en het veroorzaakt mogelijk littekens en nog erger, het kan ook behoorlijk fout gaan.

[caption id="" align="alignnone" width="522"]Laserbehandeling voor tattoo verwijdering Laserbehandeling voor tattoo verwijdering[/caption]

Een andere optie wanneer je spijt hebt van een tatoeage is om de tatoeage eenvoudigweg te bedekken – maar dat word je al snel beu. Het is vaak beter om niet meteen een permanente tatoeage te nemen. Want het is op het moment zelf onmogelijk om te weten hoe je je zal voelen als de tattoo eenmaal op je lichaam is gezet.

[caption id="" align="alignnone" width="356"]Blij met tijdelijke tatoeages Blij met tijdelijke tatoeages[/caption]

Dit is waar tijdelijke tatoeages tot hun recht komen. Met een tijdelijke tatoeage kun je effectief en veilig een tattoo-ontwerp ‘proberen’ in de wetenschap dat het na een tijdje verslijt. Een hele gerustelling als na verloop van tijd blijkt dat je het niet leuk meer vindt. Natuurlijk, als het tijdelijke ontwerp je een goed gevoel blijft geven dan kun je de tattoo alsnog voor altijd laten tatoeëren – het is uiteindelijk jouw lichaam!

Een compromis halverwege

Misschien wel het belangrijkste: een tijdelijke tatoeage geeft een ‘afkoel’-periode tussen de wens voor een permanente tatoeage en de uitvoering van die wens. Het geeft een soort ‘halverwege fase’ waardoor je aan jouw brandende verlangen naar een tattoo-ontwerp op jouw lichaam kan voldoen zonder dat de huid meteen permanent gegrafeerd te hebben. Dit geeft je wat ruimte en tijd om er rationeel over na te denken en te besluiten of dit echt iets is wat je voor de rest van hun leven wil.

[caption id="" align="alignnone" width="464"]Proberen voordat je het koopt: Tatoeage test-kit Proberen voordat je het koopt: Tatoeage test-kit[/caption]

Mocht je besluiten dat je jouw tijdelijke tattoo erg leuk vindt en hem permanent wil hebben, dan geeft de periode dat het duurt voordat je tijdelijke tattoo vervaagt je genoeg tijd om volop onderzoek te doen naar de beste plaatsen om een tattoo te laten zetten. Alles bij elkaar genomen zijn tijdelijke tatoeages een geweldige manier om een tattoo-ontwerp of de look van een geïnkt lichaamsdeel ‘uit te proberen’, zonder enige verplichting. Het kan je helpen een goed geïnformeerd besluit te nemen over de toekomst van jouw look – en tijdelijke tattoos zijn veel plezier op de koop toe!

Tot de volgende keer!

Jenni

Ouder artikel Recenter artikel