Geniet nu tot 30% KORTING

Ode aan muziek: festivaltattoos

music festival stage pic


Puffen door de hitte, dansen in de regen, zweten in te kleine tentjes en natuurlijk … je volledig laten meeslepen door de muziek van je favoriete bands. Iedereen die al eens naar een festival ging, weet dat dit zowat de essentie is. Een muziekfestival is veel meer dan muziek. Het is samenkomen met gelijkgestemden, even vluchten uit je dagelijkse leven, maar ook … zien en gezien worden. Vergis je niet, over de nonchalante of bohemien-look van sommige festivalgangers werd wel degelijk nagedacht. Veel festivalbezoekers willen door hun look ook hun idolen eren: t-shirts, petten, accessoires … van allerlei rockbands passeren de revue. Tattoos, of ze nu tijdelijk zijn of niet, vullen dit perfect aan.


Festivaltattoos


Festivals kunnen na verloop van tijd heel belangrijk worden in iemands leven. Een tattoo is dan de perfecte manier om het hele jaar door te blijven denken aan die mooie festivalmomenten.


graspop tattoo - music festival tattoos

Deze Nederlandse metalfan beleeft elk jaar de tijd van zijn leven op Graspop metal meeting. Reden genoeg voor hem om het festival op zijn lichaam te vereeuwigen. Let wel op, verwacht hier niets voor terug. In 2013 liet een Belg een gigantische Graspop-tattoo op zijn borstkas zetten, in de veronderstelling dat hij dan wel gratis zou binnen mogen. Helaas, niet gelukt, de man droop teleurgesteld af.


coachella tattoo - music festival tattoosCoachella tattoo - music festival tattoo


Ook Coachella, een zesdaags jaarlijks muziekfestival in Californië, staat voor veel mensen gelijk aan enkele dagen heerlijk genieten van muziek. De tattoos met de typische palmbomen zijn dan ook echt een hit geworden.


pinkpop tattoo - music festival tattoos

Het Pinkpop-festival in Nederland heeft een zeer schattig logo, waardoor de tattoo-versie vooral bij vrouwen aanslaat.


Fantattoos


Het aantal mensen dat een tattoo laat zetten van hun favoriete artiest of band, is niet meer te tellen. Die muziektattoos gaan dan van bandlogo’s tot lyrics uit favoriete nummers.


Het logo van The Rolling Stones is één van de topfavorieten:


tattoo the rolling stones - music festival tattoos

Of deze van Jim Morrison van The Doors:


Jim Morrison tattoo - the doors - music festival tattoos

‘Dark side of the moon’ van Pink Floyd blijft ook een topper:


Tattoo Dark side of the moon Pink Floyd - music festival tattoos

Of voor mensen die niet kunnen kiezen:


ACDC led zeppelin nirvana tattoo - music festival tattoos

Wie meer van diepzinnige lyrics houdt, kan gaan voor deze quote uit ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen:


Tattoo Hallelujah Leonard Cohen - music festival tattoos

Tijdelijke tattoos


Wil je ook wel een tattoo van je favoriete band, maar hoeft het niet voor altijd te zijn. Er zijn ontzettend veel tijdelijke tattoos te krijgen. In de webshop van Tattoo For A Week bijvoorbeeld:


Jim Morrison


jim-morrison-temporary-tattoo - music festival tattoos

Linkin Park


linkin_park_flame_tattoo - music festival tattoos

Of via Amazon:


the rolling stones temporary tattoo - music festgival tattoos

Of laat er gewoon zelf één ontwerpen! Neem hier een kijkje.


De bohemien festivalganger


music festival bohemian tattoos

De bohemien-look, tot slot, is al jaar en dag een topper op muziekfestivals zoals Rock Werchter, Coachella en Glastonbury. Het bouwt verder op de eerste grote muziekfestivals in de jaren ’60, met Woodstock als grote topper. Het is dan ook niet te verwonderen dat er in de bohemien-look veel hippie-elementen zijn terug te vinden.


Zoals je eerder op onze blog kon lezen (hier en hier), zijn de gouden tijdelijke tattoos momenteel een gigantische trend, en die tattoos passen perfect bij de bohemien-look! Laat je inspireren door de foto’s hieronder:


music festival bohemian back tattoo music festival bohemian bracelet tattoos


music festival bohemian gold tattoo

Mis nooit nog een optreden!


music festival schedule tattoo - Sarah Lawrence


Wie af en toe een festival bezoekt, heeft het zeker al meegemaakt. Bij aankomst kreeg je wel het festivalprogramma in je handen gestopt, maar meestal blijft daar na één festivaldag niet al te veel meer van over. Het is helemaal gescheurd of nat geworden van de regen, of, laten we eerlijk zijn, je bent het gewoon kwijtgespeeld.


Sarah Lawrence, een grafisch ontwerpster uit de VS, bedacht hiervoor een superhandige oplossing: maak gewoon een tijdelijke tattoo van het programma! Op die manier kom je overal op tijd en loop je niet het risico je favoriete band te missen. Je kan met je vrienden afspreken dat je elk een dag voor je rekening neemt (maar verlies dan wel je vrienden niet ;-)).

Maak er een onvergetelijke festivalzomer van!


 


Ouder artikel Recenter artikel