Geniet nu tot 30% KORTING

Hart tattoos en hun betekenissen

Heart tattoo meanings


Het hart is een van de eenvoudigste en toch meest betekenisvolle symbolen voor de mensheid. De symmetrische twee gebogen lijnen bij elkaar symboliseren het kernorgaan van het menselijk lichaam, het hart, datgene wat verantwoordelijk is voor de bloedsomloop, een zeer vitale functie.


Dit centrale orgaan van ons is geassocieerd met de diepste en meest kwellende menselijke gevoelens: liefde, op deze manier is het symbool van het hart een onmiddellijke herinnering dat liefde overal is en het de wereld laat ronddraaien.


Natuurlijk zijn tatoeages van het hart een manier om onze gevoelens te uiten. Veel mensen kiezen ervoor om een permanente of tijdelijke hartentatoeage te zetten die verschillende dingen voor hen betekent: hun liefde voor een persoon, voor hun ouders of misschien voor een huisdier, hun liefde voor een superster, voor een activiteit of voor een object enzovoort . De ontwerpen, vormen, kleuren en maten van harttattoo kunnen natuurlijk, afhankelijk van elke persoon, heel verschillend en gevarieerd zijn. Er zijn eenvoudige minimalistische harttattoos en er zijn complexe driedimensionale realistische hartontwerpen die mensen kiezen om te laten tatoeëren op hun lichaam, afhankelijk van hun voorkeuren. Sommige van de ontwerpen van de harttattoo hebben algemeen bekende interpretaties en mensen die harttattooes zetten, willen meestal dezelfde boodschap overbrengen. Hier zijn de meest voorkomende hart tattoo designs en hun betekenis:

Zwarte Hart Tattoos


Black Heart Tattoo Zwarte hart-tatoeages zijn symbolen voor een treurig verlies voor de persoon die er een draagt en worden meestal geassocieerd met de dood. Ze drukken verdriet uit voor een familielid dat is overleden, voor het beëindigen van een relatie of voor de herinnering aan een tragische gebeurtenis.

Dolk Hart Tattoos


Dagger heart tattoo Tatoeages met een dolk in het hart komen vrij vaak voor bij tatoeëerders. Ze kunnen twee heel verschillende betekenissen hebben, ofwel dat de persoon een moedig hart heeft, ofwel dat hij of zij veel heeft geleden.

Vlammend Hart Tatoeages


Flaming heart tattoo Vlammende hart-tattoos zijn duidelijke symbolen van een hartstochtelijke liefde die men voelt. Het kan worden opgedragen aan iemand anders of worden gedragen als een algemeen kenmerk van de persoon van wie men zielsveel houdt.

Gebroken Hart Tattoos


Broken heart tattoo Tatoeages met gebroken hart hebben één duidelijke algemene betekenis: misleiding in liefde. Personen besluiten zo'n tatoeage te zetten als hun geliefde hen heeft verlaten of bedrogen, om de wereld te laten zien hoe pijnlijk de liefde kan zijn.

Slot en Hart Tattoos


Lock heart tattoo Slot- en harttattoos hebben een diepe betekenis, die aantoont dat de persoon met zo'n tatoeage zijn hart gesloten heeft en slechts door één persoon kan worden geopend.

Realistisch Hart Tattoos


Realistic heart tattoo Realistische harttatoeages stellen eigenlijk een exact beeld van het menselijk hart voor en zijn niet erg gebruikelijk. Mensen die onconventioneel willen zijn, kiezen voor een dergelijk ontwerp.

Heilig Hart Tattoos


Sacred Heart Tattoo Heilig-hart tattoos zijn tatoeages van harten die zijn omgeven door doornen, engelenvleugels of een kroon op de top. Sommige variaties branden zelfs, allemaal symbolen van de liefde voor Jezus Christus en een sterk geloof in religie.

Keltisch Hart Tattoos


Keltische hart tatoeages worden geprezen om hun schoonheid en mensen zetten ze meestal omdat ze het ontwerp leuk vinden en omdat ze kracht symboliseren. De Keltische knopen en spiralen zijn erg populair bij tattoo-fans.

Gehechte Hart Tattoos


Gehechte hartentattoos worden meestal gebruikt om de pijn of het leed te tonen dat de littekens op het hart achterlaat wanneer men in de steek gelaten wordt.

Tribal Hart Tattoos


Celtic Heart Tattoo Tribal hart tatoeages hebben veel variaties en worden geplaatst door mensen voor hun ontwerp en spectaculaire uiterlijk. Er is geen specifiek symbool achter de tribal hart tatoeages, dus elke persoon kan er zijn eigen betekenis aan geven.

Gevleugeld Hart Tattoos


Heart winged tattoo Gevleugelde hart-tatoeages komen vaak voor bij mensen die willen laten zien hoe vrij hun geest en ziel is en ook bij mensen die zich van een verslaving hebben bevrijd. Nu je weet welke de meest voorkomende hartentattoos zijn, kun je nadenken over hun interpretaties wanneer je ze op mensen aangebracht ziet of je kunt zelf bepalen of je die wilt, tijdelijk of permanent. Bestel hier je tijdelijke hart tatoeages, enorme keuze!  

Ouder artikel Recenter artikel