Geniet nu tot 30% KORTING

Alice In Wonderland, de tattoo-editie


Litographs is een Amerikaanse firma die boekenliefhebbers van over de hele wereld de kans geeft om de liefde voor hun favoriete boek kenbaar te maken. Ze stelden vast dat heel veel mensen T-shirts droegen of posters ophingen van hun favoriete rockbands of acteurs. Waarom niet hetzelfde doen met boeken?


Hun lontwerpen vertrekken telkens vanuit een citaat of een beeld uit een populair boek. Vervolgens drukken ze het ontwerp op posters, T-shirts en stoffen tassen (of 'totes'). Je kan kiezen tussen verschillende meesterwerken: Pride and Prejudice, Peter Pan, Hamlet, The Great Gatsby, Frankenstein enz.


peter pan tote - www.tattooforaweek.com


Peter Pan tas


sherlock holmes t-shirt - www.tattooforaweek.com


Sherlock Holmes T-shirt


Maar daar blijft het niet bij. Vorig jaar kregen ze bij Litographs het lumineuze idee om citaten uit boeken om te zetten in tijdelijke tattoos. Het werd meteen een hit. Van over de hele wereld kregen ze bestellingen binnen. Mensen vroegen ook naar tattoos van boeken die nog niet in de collectie zaten. De collectie breidde hierdoor beetje bij beetje uit. De tattoos verwijzen niet alleen naar wereldbekende boeken, maar ze zien er ook nog eens super uit. Welke tattoo is jouw favoriet?


peter pan tattoo - www.tattooforaweek.com


'Second star to the right and straight on 'til morning' - Peter Pan


hamlet tattoo - www.tattooforaweek.com


'Brevity is the soul of wit' - Hamlet


the great gatsby tattoo - www.tattooforaweek.com


'So we beat on, boats against the current' - The Great Gatsby


frankenstein tattoo - www.tattooforaweek.com


'Learn from my miseries' - Frankenstein


pride and prejudice tattoo - www.tattooforaweek.com


 'I declare after all there is no enjoyment like reading' - Pride and Prejudice


Met dit succes moesten ze meer doen. Zou het niet fantastisch zijn om al deze gelijkgestemde zielen op één of andere manier samen te brengen, via een wereldbekend verhaal? Na heel wat brainstormsessies viel de keuze op 'Alice in Wonderland’, van Lewis Carroll. Ze schakelden Kickstarter in, een website die het mogelijk maakt om creatieve projecten te financieren via crowdfunding en tegelijkertijd een online community te creëren rond het project.


Het opzet was simpel: vanaf één dollar konden mensen wereldwijd een tijdelijke tattoo bestellen, die één zin uit het verhaal weergaf. Voor de tattoos zelf riepen ze de hulp in van een special effects studio in Hollywood, waardoor de tattoos er net echt uitzien. Iedereen die een tattoo bestelde, moest er een foto van maken en opsturen naar Litographs. Zo kon men een tattooketting creëren van maar liefst 2500 tattoos, die het hele verhaal van Alice in Wonderland vertelt. Een heel bijzondere manier om deze klassieker te lezen!


Alice in Wonderland tattoo 4 - www.tattooforaweek.com Alice in wonderland tattoo 3 - www.tattooforaweek.com Alice in wonderland tattoo 2 - www.tattooforaweek.com alice in wonderland tattoo - www.tattooforaweek.com


De tattoos zijn intussen de deur uit en de foto’s komen één voor één binnen. Hier kan je de ketting al bekijken.


Wil jij zelf ook meedoen aan zo’n tattooketting? Dat kan! Door het ongelooflijke succes zijn ze immers gestart met een tweede tattooketting, rond het vervolgverhaal op Alice In Wonderland, 'Through the Looking-Glass'. Opnieuw zijn er 2500 tattoos te bestellen via Kickstarter. Voor één dollar krijg je een willekeurige tattoo opgestuurd. Voor drie dollar kan je ook nog een tattoo kiezen uit de hele collectie van Litographs. 


Andere boeken? 


Je vindt literaire tattoos natuurlijk niet alleen bij Litographs. Ook bij Tattooforaweek kan je tattoos vinden die verwijzen naar boeken. Kijk maar naar deze Harry Potter tattoos.


Of ga je als die hard boekenliefhebber liever meteen voor een echte tattoo? Dan kan je je laten inspireren door deze tattoos:


alice in wonderland tattoo real - www.tattoforaweek.com


Alice in Wonderland


the little prince tattoo - www.tattooforaweek.com


The little Prince


a clockwork orange tattoo - www.tattooforaweek.com


A clockwork orange


peter pan tattoo real - www.tattooforaweek.com


Peter Pan


harry poetter tattoo - www.tattooforaweek.com


Harry Potter


Wat je ook kiest, het is duidelijk dat deze literaire tattoos niet moeten onderdoen voor bijvoorbeeld de rockband- en filmtattoos. Ze zijn vaak mysterieuzer dan tattoos met songteksten, die meestal beter gekend zijn bij het grote publiek. Met een literaire tattoo zal je vaker de vraag krijgen wat de tattoo juist betekent of van waar het citaat komt. Altijd leuk om het over jouw favoriete boek te hebben!


Ouder artikel Recenter artikel